Netty Bluijssen

Professional Master kinderbekkenfysiotherapie
Netty Bluijssen

In 1981 heb ik mijn diploma fysiotherapie gehaald en ben ik gaan werken met kinderen in het toenmalige Carolus ziekenhuis. Vanaf 1993 ben ik ook geschoold op het gebied van de bekkenfysiotherapie bij volwassenen en vanaf 1997 de kinderbekkenfysiotherapie.

Vanwege deze specifieke scholing ben ik samen met de kinderartsen in het Carolus ziekenhuis gestart met de behandeling van kinderen met incontinentieklachten. Later is op mijn initiatief in het Jeroen Bosch ziekenhuis samen met andere disciplines het Kinder Incontinentie Team (KIT) opgericht.

Door de combinatie van Bekkenfysiotherapie en Kinderfysiotherapie ben ik van 2003 t/m 2018 coördinator van de opleiding Kinderbekkenfysiotherapie geweest. Het is enorm inspirerend en stimulerend om betrokken te zijn bij het onderwijs van collega's.

Eind 2006 ben ik gaan werken in het Erasmus MC Sophia kinderziekenhuis op de afdeling Kinderurologie. Ook daar heb ik samen met een kinderuroloog en verpleegkundige een behandelprogramma gestart voor kinderen met incontinentieklachten.

In 2008 heb ik mijn  Professional Mastertitel gehaald  met het onderwerp  "Als je niet meer weet hoe poepen moet"   De rol van de kinderbekkenfysiotherapeut bij  de diagnostiek en behandeling van kinderen met obstipatie en fecale incontinentie.

Daarnaast ben ik betrokken geweest bij de ontwikkeling van de multidisciplinaire richtlijnen voor obstipatie bij kinderen (2010), urine-incontinentie bij kinderen (2009) de ontwikkeling van de zindelijkheid ( 2011) en de start met onderzoek naar de behandeling met Botox in de blaas en/of bekkenbodem bij kinderen met therapieresistente klachten.

Vanaf september 2011 ben ik met veel plezier werkzaam bij Fysiotherapie De Groote Wielen.

Vanuit het gezondheidscentrum zijn we gestart met het project “Incontinentie op kinderleeftijd: Zorg nu voor Later”. Hierbij is er een nauwe samenwerking met de huisarts, de kinderpsycholoog van het gezondheidscentrum, jeugdartsen ( GGD)  en de kinderartsen en het kinderincontinentieteam van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.  Dit komt de kwaliteit van de zorg ten goede. Met name de korte lijnen met doorverwijzen en terugverwijzen zijn een grote meerwaarde.

Het afgelopen jaar is in samenwerking met de jeugdartsen en jeugdverpleegkundige een inloopspreekuur gestart voor ouders met kinderen met problemen op het gebied van de zindelijkheid.

Bezoek hier de pagina Kinderbekkenfysiotherapie 

 

BIG-registratienummer: 39033158204

 

 

Stuur e-mail