Fysiotherapie bij Fysio De Groote Wielen Bewegen is leven Fysiotherapie Rosmalen Fysiotherapie Rosmalen

Zwangerfit

https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/zwangerschapscursussen.aspx 

 

Fit in de zwangerschap en Fit uit de zwangerschap

 

Negen bijzondere maanden beleef je tijdens je zwangerschap. In die periode wil je je fit en energiek blijven voelen. Je voorbereiden op de bevalling en een mooie tijd daarna beleven.

In de Zwangerfit lessen train je in je zwangerschap en in de periode na de bevalling onder professionele begeleiding. ZwangerFit is ontwikkeld door de NVFB (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Bekkenproblematiek pre- en postpartum). ZwangerFit combineert de ervaring op het gebied van de zwangerschapsgym met de laatste kennis vanuit de bekkenfysiotherapie over de zwangerschapsgerelateerde klachten over het bekken- en bekkenbodemgebied.

Of je zwanger bent of onlangs bevallen, het programma is specifiek samengesteld zodat iedereen op zijn eigen niveau wekelijks kan werken aan algehele conditie, spierkracht, functie van bekkenbodem en houding. Actieve lessen samen met andere zwangere of onlangs bevallen vrouwen.

Wat houdt het programma in?

 • Start kan vanaf 16e week zwangerschap tot aan de bevalling
 • Starten na de bevalling kan vanaf 4 weken; bij keizersnede op advies van verloskundige/gynacoloog. Doortrainen kan tot 9 maanden na de zwangerschap.
 • Training met elementen van aerobics en cardiotraining voor het uithoudingsvermogen
 • Training met dumbelts, dynaband, fitbal en fitnessapparatuur voor de spierkracht
 • Oefenen van coördinatie, stabilisatie, spierversterking en ontspannen van het bekken en de bekkenbodem.
 • Stretching, ontspannings- en ademhalingsoefeningen
 • 2 losse bijeenkomsten gerichte op coaching: wat verandert er in je lichaam en houding gedurende de zwangerschap, uitleg over de bevalling met ademhalings-oefeningen, weeën opvangen er perstechnieken. Uitleg over de kraamtijd en de tijd daarna, hoe weer te werken aan je herstel .
 • Wekelijkse training indoor of outdoor.

 

Het doel: Beter In – Beter Uit!

 • Mentaal en fysiek fit en met energie de zwangerschap door.
 • Minder last van zwangerschapskwaaltjes en  beter voorbereid op de bevalling.
 •  Voor daarna een voorspoedig herstel.
 • Weer snel in vorm en de overtollige kilo’s kwijt.
 •  Een goede voorbereiding om weer met reguliere sportactiveiten te starten.
 •  Leuk contact en ervaringen met andere zwangere of kersverse moeders.

 

 De trainster:

Maroeska van Driel is Oefentherapeut Cesar, HBO paramedicus, en gecertificeerd Zwangerfit docente. Ze heeft zelf drie kinderen.

 “Ik werk al meer dan 15 jaar met vrouwen die zwangerschapsgerelateerde bekken en/of rugklachten hebben. Een veel gehoorde vraag is, kan ik blijven sporten, maak ik niets kapot als ik teveel doe? ZwangerFit is een eigentijdse cursus waar ik mijn jarenlange kennis en ervaring in kwijt kan. Ik kan eventuele problematiek vroegtijdig signaleren en op een leuke, ontspannende manier preventief trainen. Ik werk vanuit de laatste inzichten van zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn.

Wat heel prettig werkt zijn de losse theorielessen. Zo kunnen we tijdens de training actief  bezig blijven en kan de zwangere  vrouw deelnemen aan die theorieles die aansluit bij haar behoefte op dat moment”.

 

En nu…ja, ik wil meedoen!

Hoe werkt het?

Om de training zo veel mogelijk op maat te kunnen geven werken wij met een intake. Tijdens de intake wordt er ook informatie gegeven over het toepassen van de bekkenbodem en de onderste dwarse buikspieren tijdens de Zwangerfit training.

De intake vindt plaats voor deelname aan de eerste training.

Je traint in groepsverband op een vast tijdstip: dinsdagavond van 20.00-21.00 uur. Verder is het mogelijk om 1 keer per week vrij in de oefenzaal te trainen (tijdstip in overleg).

Je kunt ieder gewenst moment instappen. Trainen kan tot aan je uitgerekende datum. Mocht je eerder stoppen op medisch verzoek of omdat je bent bevallen dan stopt het abonnement per direct.

Wat zijn de kosten?

Een abonnement wordt aangegaan voor minimaal 2 maanden. De abonnementskosten bedragen de eerste 2 maanden € 112,50 te voldoen in één keer of in 2 maandelijkse termijnen van € 56,25. In deze kosten zijn de individuele intake, de wekelijkse trainingen in die 2 maanden en een theorieles inbegrepen. Ná de 2e maand zijn uw maandkosten  € 42,50.

Een aantal zorgverzekeraars vergoedt ZwangerFit  vanuit de aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden of onderstaande link:

https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/zwangerschapscursussen.aspx

 

Algemene voorwaarden

De trainingen zijn eventueel te verdelen vóór en ná de bevalling.

Indien u om medische redenen of i.v.m. de bevalling moet stoppen met de trainingen dient u dit z.s.m. aan ons door te geven. Het abonnement wordt dan vanaf de melding stopgezet totdat de trainingen in een later stadium weer kunnen worden hervat.

Indien u een periode van 2 of 3 weken op vakantie gaat in de eerste abonnementsperiode van 2 maanden, dan kunt u eenmalig het abonnement hiervoor onderbreken. De gemiste trainingen kunt u dan aansluitend aan de periode van 2 maanden inhalen. U dient uw vakantie dan wel minimaal 1 week vooraf per mail aan ons door te geven.

Na de eerste 2 maanden wordt het abonnement steeds stilzwijgend met één maand verlengd. Ná de eerste twee maanden betaalt u nog slechts € 42,50 per maand voor deelname aan de training.

U kunt het abonnement eenvoudig stopzetten door uiterlijk 1 week voor de einddatum een email te sturen naar info@gezondheidscentrumdegrootewielen.nl.

Een overzicht van veelgestelde vragen ziet u hieronder. Voor overige vragen kunt u per mail,of in de ochtend tussen 8.30 u. en 13.00 u telefonisch contact met ons opnemen (073-5222115).

 

Veelgestelde vragen

* Ik ben zwanger, wanneer kan ik starten? Starten met de zwangerfit training kan vanaf 16 weken tot aan de bevalling

* Ik kan maar een paar weken sporten omdat ik bijna ben uitgerekend... De trainingen zijn te verrdelen voor en na de bevalling

* Ik ben net bevallen, wanneer kan ik starten met MoederFit? Starten kan vanaf 4 weken; na keizersnede op advies van          verloskundige/gynaecoloog

ABONNEMENT

* Kan ik op ieder gewenst moment starten met mijn abonnement? Je kunt ieder gewenst moment instappen. trainen kan tot aan de uitgerekende datum

* Welke abonnementsvormen zijn er en wat zijn de kosten? Een abonnement wordt aangegaan voor minimaal 2 maanden. De abonnementskosten bedragen voor 2 maanden €112,50. In deze kosten zijn de verplichte intake, de theorieles en de trainingen inbegrepen. Na de 2e maand zijn de maandkosten € 42,50

* Kan ik een proefles aanvragen? Wij bieden helaas geen proeflessen aan. Wel kunnen we een afspraak maken voor een kijkles. Op deze manier proeft u toch de sfeer tijdens de lessen en kunt u vragen stellen aan de trainster.

* Ik ga op vakantie tijdens mijn abonnement... Indien u een periode van 2 of 3 weken op vakantie gaat , dan kunt u eenmalig het abonnement hiervoor onderbreken. De gemiste trainingen kunt u dan aansluitend aan de abonementsperiode inhalen. U dient uw vakantie dan wel minimaal 1 week vooraf per mail aan ons door te geven (info@gezondheidscentrumde grootewielen.nl)!

* Hoe kan ik mij abonnement beeindigen en heb ik een opzegtermijn? U kunt het abonnement eenvoudig stopzetten door uiterlijk 1 week voor de einddatum een email te sturen naar info@gezondheidscentrumdegrootewielen.nl

* Ik heb een les gemist, kan ik deze inhalen? Nee, dit is helaas niet mogelijk. Je traint in groepsverband op een vast tijdstip. Verder is het wel mogelijk om 1x per week vrij in de oefenzaal te trainen (tijdstip in overleg).

* Kan ik mijn abonnement stopzetten i.v.m. medische redenen? Indien u om medische redenen of i.v.m. de bevalling moet stoppen met de trainingen dient u dit z.s.m. aan ons door te geven. Het abonnement kan vanaf het moment van doorgeven stopgezet worden, totdat de trainingen in een later stadium weer hervat kunnen worden. Abonnementskosten worden niet gerestitueerd.

 

                                      

 Aanmelden Zwangerfit

 

maroeska2