Fysiotherapie bij Fysio De Groote Wielen Bewegen is leven Fysiotherapie Rosmalen Fysiotherapie Rosmalen

Nieuws van Fysiotherapie en Cesartherapie De Groote Wielen

(voorlopige) STOP ZWANGERFIT

Geplaatst op 14 november 2018

In verband met een openstaande vacature voor een ZwangerFit-docente kunnen we op dit moment, en tot nader order, helaas geen ZwangerFit trainingen aanbieden!

VACATURES

Geplaatst op 11 oktober 2018

Vacature 1 : In verband met uitbreiding zijn wij op zoek naar een kinderfysiotherapeut/kinderbekkenfysiotherapeut.

De uitgebreide vacature is te vinden op www.fysionet.nl

Voor verdere informatie kan contact opgenomen worden per mail of telefoon met Helmi Kuipers, praktijkhouder.

 

Vacature 2 :Wij zoeken een gecertificeerde ZwangerFit docente.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Helmi Kuipers, 073 5222115

Nieuwe specialisatie in de praktijk : SOLK

Geplaatst op 21 februari 2018

Voor verdere informatie zie onder overige diensten

Shockwave in de Groote Wielen !

Geplaatst op 8 juni 2016

Herkent u één van deze klachten?

 

 • Tennis- of golfelleboog

 • Pijnlijke nek, schouder en/of rugklachten (langdurig en bijna altijd op dezelfde plek)

 • Schouderproblemen met of zonder verkalking

 • Pijn rondom de knie of enkel

 • Langdurige achillespeesproblemen

 • Hielspoor

 • Langdurige pijn onder de voetzool

   

  Met slechts enkele shockwavebehandelingen bent u snel van uw pijn af.

   

  De effectieve oplossing tegen chronische pijn

  Behoort u tot de grote groep mensen die van alles geprobeerd heeft om verlost te worden van uw chronische pijn? Hebben andere behandelingen weinig tot niets geholpen? Dan is de nieuwe shockwavetherapie wellicht de uitkomst.

   

  Shockwavetherapie helpt u weer pijnloos bewegen

  In de jaren ’80 werd shockwave succesvol toegepast bij het vergruizen van nierstenen. Anno 2016 is de technologie verder ontwikkeld in de orthopedie en zijn de resultaten bij de behandelingen van chronische klachten van het bewegingsapparaat verbluffend. Met slechts enkele behandelingen kunt u weer pijnloos bewegen.

   

  Wat is shockwavetherapie?

  Schokgolven (shockwaves) kent u al, denkt u maar eens aan wat er gebeurt als een vliegtuig door de geluidsbarrière gaat. De schokgolf die daarbij ontstaat wordt door de lucht geleid en laat van afstand uw ramen trillen. De golven uit het shockwaveapparaat kunt u hiermee vergelijken. Shockwaveapparaat wekt schokgolven op met relatief veel energie. Deze schokgolvenworden met een behandelhandstuk op de pijnlijke plek in het lichaam afgegeven. De golven verplaatsen zich door het lichaam naar de locatie van de aandoening.

   

  Shockwavetherapie stimuleert de zelfhelende werking van het lichaam

  Bij shockwavetherapie wordt de energie in het pijnlijke weefsel opgenomen. Het lichaam reageert door het vrijmaken van verschillende herstelstimulerende stoffen. Sommige stoffen bootsen een milde ontstekingsreactie na, andere stoffen stimuleren het herstel van het weefsel en verbeteren de doorbloeding op de plaats van de aandoening. Beide reacties hebben een snel weefselherstel tot gevolg.

   

  Na 4 tot 5 behandelingen aantoonbaar resultaat

  Reeds na 4 tot 5 behandelingen merkt u het resultaat van de shockwavetherapie. Bewegen gaat makkelijker en de chronische pijn blijft weg. U kunt weer ongehinderd bewegen! De resultaten van shockwave zijn wetenschappelijk aangetoond. In het buitenland wordt de methode veelvuldig toegepast, zowel in de sportgeneeskunde als in de orthopedie. In Nederland behandelen steeds meer fysiotherapiepraktijken hun patiënten met shockwavetherapie.

   

  Hart voor pijn

  Met shockwavetherapie verdwijnt chronische pijn snel en langdurig. Shockwavetherapie: hart voor pijn!

   

Q-SPORT, beweeggroep voor Q-koorts patiënten

Geplaatst op 2 maart 2016

Op donderdagochtend tussen 10.30 - 11.30 u. is onder deskundige begeleiding een speciale beweeggroep voor Q-koorts-patiënten. Deze groep wordt aangeboden in samenwerking met, en ondersteund door Q-support, een vereniging voor advies, begeleiding en onderzoek voor Q-koorts patiënten.

Aanmelding is mogelijk.

Beoordeling van de praktijk door patiënten: ZEER GOED

Geplaatst op 2 maart 2016

Onlangs is onze praktijk voor 2015 door patiënten beoordeeld met een mooie 8.8! Wij zijn hier zeer blij mee, en streven voor 2016 naar evenaring of verbetering van dit cijfer!

Echografisch onderzoek mogelijk in onze praktijk

Geplaatst op 21 oktober 2015

Wat is echografie?

Echografie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De fysiotherapeut dient hiervoor een uitgebreide scholing te volgen en speciale echo-apparatuur in de praktijk te hebben. Met deze techniek kunnen er opnamen worden gemaakt van uw houdings- en bewegingsapparaat. U kunt hierbij denken aan gewrichten, botten, spieren, slijmbeurzen, pezen, kapsel en banden.

Hierdoor zijn we snel in staat om diverse aandoeningen aan bijvoorbeeld de schouder, elleboog, pols, heup, knie of de enkel te beoordelen.

Hoe werkt echografie?

Echografie maakt gebruik van geluidsgolven. Met behulp van een gel worden deze geluidsgolven middels een kop (“transducer”) het lichaam ingestuurd en door de verschillende weefsels teruggekaatst. Het teruggekaatste geluid wordt door een computer omgezet in beeld. De beoordeling van het echografisch onderzoek vindt direct tijdens het consult plaats. Een echografisch onderzoek duurt gemiddeld 25 minuten.

De voordelen van echografie

Echografisch onderzoek is snel, gemakkelijk en pijnloos. Bovendien is het onderzoek niet schadelijk en kan zo vaak als nodig is herhaald worden. Een ander groot voordeel van echografie is dat we ook dynamische beelden (filmpjes) kunnen maken van een gewricht. Dit is bij o.a. röntgen- en MRI-onderzoek niet mogelijk (alleen statische beelden). Met de uitkomsten van het echografisch onderzoek kunnen we snel een diagnose stellen. Deze diagnose vormt de basis van uw persoonlijk behandelplan. Tijdens het behandeltraject wordt u begeleid door een van onze deskundige fysiotherapeuten of Cesartherapeut. Ook tijdens de behandeling kunnen we echografisch onderzoek uitvoeren, om zo tussentijds te kunnen evalueren. Op die manier kunnen we steeds nagaan in hoeverre het herstel gevorderd is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Indien nodig verwijzen we u door naar uw huisarts of specialist.

 

 

Klachten

Echografie is uitermate geschikt voor onderstaande klachten aan:

 • Spieren: scheuren, littekens

 • Pezen: peesontstekingen, scheuren, kalkafzetting

 • Slijmbeurzen: slijmbeursontsteking

 • Gewrichtsbanden: verstuikingen, scheuren

 • Kapsels: kapselontsteking, scheuren

 • Kraakbeen: gewrichtsslijtage, defecten

 • Botten: losse botfragmenten, botbreuken

 • Zenuwen: op tunnel, zoals bij het carpaal tunnel syndroom

  De echografie wordt in onze praktijk ook ingezet door de (kinder)bekkenfysiotherapeut. Verdere informatie hierover kunt u lezen bij deze specialisatie.

   

  Als u verzekerd bent voor fysiotherapie, wordt de behandeling volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.

  Aanmelding voor  echografisch onderzoek (evt. in combinatie met behandeling) kan middels het aanmeldformulier op de website, en ook telefonisch (073-5222115) of aan de balie (tussen 8.30 u. en 13.00 u.).

   

Onlangs heeft Sander Zegers de opleiding echografie afgerond. Wij zijn daar erg blij mee omdat we nu het echografisch onderzoek naast onze overige onderzoeksmethoden in kunnen zetten om letterlijk en figuurlijk nog een duidelijker beeld te krijgen van uw klachtenregio.

 

Slaapproblemen

Geplaatst op 14 juni 2015

De psychosomatische aanpak bij slaapproblemen blijkt in de praktijk veel te bieden aan hen die worstelen met een verstoorde slaap.

Onze psychosomatische fysiotherapeuten, Helmi en Peter, hebben zich in deze problematiek gespecialiseerd en willen u graag ondersteunen bij uw zoektocht naar een goede nachtrust.

Voor verdere informatie kunt u contact met hen opnemen. Ook kunt u hier meer over lezen onder "overige diensten"